07-07-06

Sofie Dierick: Groen zonder uitroepteken

Sofie Dierick: Groen zonder uitroepteken

Ik ben 28 lentes jong en woon in Zulte-Machelen-aan-de-Leie.

Van opleiding ben ik industrieel ingenieur Milieukunde, ik werk als milieucoördinator bij een adviesbureau in Gent.

 

Verder ben ik geruime tijd actief in de Milieuraad van Zulte, compostmeester en voorzitster van Natuurlijk Zulte vzw.  Natuurlijk Zulte vzw is onder meer bekend van de jaarlijkse paddenoverzet en de fietstocht rond ecologisch leven.

 

Mijn vrije tijd breng ik door met mijn man, Ignace Degreef en onze tweeling Yarne en Kyara.

Samen met Jenny Roobroeck ben ik kandidaat op de kartellijst CD&V/N-VA bij de komende  gemeenteraadsverkiezingen.

 

Ik koos inderdaad voor de N-VA. De reacties zullen dan ook niet uitblijven. ‘Dat is toch die Groene!’, zo kent men mij in Zulte en omstreken.

 

NEEN! En dit wil ik wel schrijven met hoofdletters en uitroepteken. Ik kan niet ontkennen dat ik hou van groen, natuur en milieu. Maar dan groen, zonder hoofdletter en dreigend wijsvingerig uitroepteken.

Milieu is een van mijn strijdpunten, en dit zal zo blijven. Wel te verstaan moet er een goed evenwicht

zijn tussen ecologie, en -enorm belangrijk- economie.

 

Door toedoen van extreme organisaties kreeg de burger het gevoel dat dat evenwicht niet mogelijk is. Door mijn beroepservaring weet ik dat dit juist wel het geval kan zijn.   Niet door het opleggen van allerhande regels, wetten en bevelen maar door communicatie en overleg, is het mogelijk deze twee

begrippen met elkaar te verzoenen.

 

Energiebesparing is en blijft belangrijk. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Isoleren bij renovaties of de installatie van een speksteenkachel zijn maar een paar voorbeelden.  Een extra subsidie bij de aanschaf hiervan is een positieve stimulans.

 

Zoals jullie nu reeds al zullen gemerkt hebben zal milieu centraal staan in de komende campagne. Daarnaast en zeker niet minder zal mijn aandacht uitgaan naar gezin, jeugd en ontspanning.

Jonge gezinnen zijn de basis van de toekomst. Een extra geboorte- of adoptiepremie zouden een steun kunnen betekenen.    Ouders gaan vaak beiden uit werken om een voldoende inkomen te garanderen. Buitenschoolse opvang is dan ook van uiterst groot belang.    Die moet bovendien betaalbaar blijven.

Luiers vertegenwoordigen ook een grote kost binnen een gezinsbudget.

Een toelage voor herbruikbare luiers is geen overbodige luxe.    Extra speelpleinen of een speelbos, repetitielokalen en ondersteuning van beginnende en bestaande muziek, toneelgroepjes,  zorgen voor ontspanning en het welzijn van kinderen, jeugd en ouders.

 

Tevens moeten we de komende 6 jaar meer aandacht besteden aan vrijwilligerswerk en vrijwilligersinitiatieven.     

 

Dit is nog maar een greep uit de programmapunten waarmee ik naar de gemeenteraadsverkiezingen wil stappen.

 

Samen met de CD&V gaan we voor een prachtig Zulte!   UW STEM WORDT ONZE STEM!

21:18 Gepost door Sofie Dierick in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Overtuig mij Bij mij mag er wel een uitroepteken achter. Ik ben al geruime tijd lid van Groen!, en zit dus een beetje verveeld dat ik komende verkiezingen mag kiezen tussen het Vlaams kartel enerzijds en VLD-Open anderzijds. Ik overweeg om op jou te stemmen, maar hoor toch graag nog eens waarom ik dat dan wel hoor te doen.

Gepost door: bartje | 02-08-06

to Bartje Je vroeg om overtuigd te worden om op groen zonder uitroepingsteken te stemmen. Wel een uitroepingsteken of niet groen is onze Sofie zeker en al heel lang. Zoals ik al eerder zei ken ik haar al bijna 28 jaar en ik kan je verzekeren dan ze groener is als dat ze zelf beseft. Nooit eerder zag ik iemand het papier van rond de door haar moeder gekochte petflessen halen, (we spreken hier over een Sofie in haar tienerjaren), de dopjes appart de flessen plat en dan per fiets naar het containerpark. Dit uit eigen overweging en ideologie, niet omdat iemand haar verplichte. Zelfs nu heeft ze het er moeilijk mee dat er als maar minder frisdranken in glazen flessen te koop zijn en steeds meer winkels in Zulte en omstreken halen ze uit de rekken. En de boodschappen in eigen gemeente en zelf daarbuiten gebeuren meer dan heel vaak per fiets of te voet. Ik ben er zeker van dat je haar al langs zag fietsen. Ik kan enkel dit nog zeggen, Je zoek naar groen met een uitroepteken wel kleur dat bolletje op de 11de plaats CD&V/NVA en zet zo je eigen uitroepingsteken.

Gepost door: Katrijn | 15-09-06

Prachtige site, proficiat, veel succes
Oswald

Gepost door: oswald van ooteghem | 03-10-06

De commentaren zijn gesloten.